Velcea & Partners

Granturi de maximum 25.000 € pentru o noua afacere

Va prezentam programul prin care puteti obtine 25.000 euro nerambursabili: „VIITOR PENTRU TINERII NEETs ” în cadrul Axei Prioritare I și Axei Prioritare II – POCU.

Valoarea maximă a ajutorului de minimis acordat unui beneficiar de ajutor de minimis este de 25.000 euro pentru fiecare plan de afaceri (beneficiar), reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile și se acordă numai întreprinderilor înființate de persoanele ale căror planuri de afaceri au fost aprobate anterior.

Ajutorul de minimis în două tranșe:

 • Tranșa I – maximum 75% din valoarea ajutorului de minimis, așa cum a fost acesta aprobat pe baza planului de afaceri și prevăzut în contractul de subvenție încheiat;
 • Tranșa II finală, reprezentând diferența până la valoarea totală a ajutorului de minimis, după ce beneficiarul ajutorului de minimis face dovada că a ocupat locul/locurile de muncă asumat/e prin planul de afaceri.
 • Condiții de eligibilitate pentru tinerii NEETs participanți:

  – Să fie tânăr NEETs cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani;
  – Să fie înregistrat și profilat de SPO; (Serviciul Public de Ocupare)
  – Să aibă domiciliul sau reședința în regiunile de dezvoltare vizate de proiect

  Deoarece nevoia de susținere a tinerilor pe piața muncii a fost identificată în toate regiunile, intervențiile finanțate prin POCU vizează:

  Pe partea de antreprenoriat, pentru schema de minimis apar următoarele regiuni eligibile: 
  Sud Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea)
  Sud Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea)
  Sud-Muntenia (Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași)
  Nord Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui)
  Nord-Vest (județele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj)
  Vest (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara)
  Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu)
  Bucuresti / Ilfov

  Condiții obligatorii:

  – Angajarea a minimum 1 persoană în cadrul afacerii sprijinite;
  – Afacerea să funcționeze minimum 12 de luni pe perioada implementării proiectului și să asigure o perioadă de sustenabilitate de minimum 6 luni; Perioada de sustenabilitate presupune continuarea funcționării afacerii, inclusiv obligația menținerii locului de muncă ocupat, și poate fi contabilizată pe perioada implementării proiectului sau după finalizarea implementării.

  Cheltuieli eligibile:

  – Salarii;
  – Deplasari;
  – Achizitii de servicii specializate, pentru care beneficiarul ajutorului de minimis nu are expertiza necesara;
  – Achizitia de active fixe corporale (altele decât terenuri și imobile), obiecte de inventar, materii prime și materiale, inclusiv materiale consumabile, alte cheltuieli pentru investitii necesare functionarii intreprinderilor;
  – Inchiriere de sedii (inclusiv depozite), spatii pentru desfașurarea diverselor activitati ale intreprinderii, echipamente, vehicule, diverse bunuri;
  – Leasing fara achizitie (leasing operational) aferente functionarii intreprinderilor (rate de leasing operational platite de intreprindere pentru: echipamente, vehicule, diverse bunuri mobile și imobile);
  – Utilitati aferente functionarii intreprinderilor;
  – Conectare la retele informatice aferente functionarii intreprinderilor;

  Cateva informatii aditionale:

  Tinerii șomeri care vor urma ruta antreprenorială (maximum 800) trebuie să fie din categoria celor ușor ocupabili. De exemplu, un absolvent de facultate care nu a reușit să se angajeze și care nu s-a înscris mai departe la o altă formă de învățământ.

  Pentru a îmbunătăți situația tinerilor NEETs și a facilita tranziția către piața muncii a acestora, la nivel regional se va acționa pe trei paliere: educație, formare, ocupare (inclusiv antreprenoriat).

  * Pentru mai multe detalii sau pentru a beneficia de o consultanta gratuita, completati formularul de mai sus, iar un consultant din echipa noastra va va contacta in maximum 48h.